Obustava saobraćaja u ulici Patriotske lige 10. maja od 16:00 do 23:00 sata, radi osiguranja utakmice Sarajevo-Željezničar

Radi provođenja mjera osiguranja i bezbjednog održavanja fudbalske derbi utakmice između FK Sarajevo i FK Željezničar, u utorak 10. maja 2022. godine, od 16:00 do 23:00 sata, bit će izmijenjen saobraćaj u ulici Patriotske lige-obilaznica pored Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” (od ulice Patriotske lige do ulice Betanija), obavještavaju iz Ministarstva saobraćaja KS.


U tom periodu saobraćaj će biti u potpunosti obustavljen, osim za vozila policije, vatrogasna vozila  i vozila medicinskih službi, vozila pod pratnjom, kao i komunalnih službi.


Alternativni pravac odvijanja saobraćaja će biti ulica Betanija, i to od spoja sa saobraćajnicom Alipašina do spoja sa saobraćajnicom Patriotske lige (krak pored Zoološkog vrta Pionirska dolina).


Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Datum novosti: 
06.05.2022