Ministar Šteta: Značajni projekti će se realizovati u općini Stari Grad 

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je danas sastanak s načelnikom Općine Stari Grad Irfanom Čengićem na kojem je razgovarano o realizaciji projekata na području ove općine.

Posebno se ističu tri kapitalna projekta -  rekonstrukcija ulice Bistrik od Trga Austrije do tranzita, glavne ulice uz tramvajske šine potez u Starom Gradu „Drvenija-Tržnica“ i rekonstrukcija ceste za Barice. 

Dogovorene su aktivnosti koje je potrebno provesti u narednom periodu kako bi se projekti realizovali.

Ministarstvo saobraćaja će podržati realizaciju projekata cestovne infrastrukture koji će podrazumijevati obnovu saobraćajnica. Radi se o projektima: Bistrik basamaci, Pod Hridom, Paje sokak, Grlica, Hadžijska ravan, Nevjestina.

Pored toga, Općina Stari Grad će Ministarstvu i pored ovih projekata, dostaviti i dodatne prijedloge za rehabilitaciju i rekonstrukciju saobraćajnica. 

Ministar Šteta je tokom trajanja mandata vratio minibuske linije i saobraćaj u Stari Grad koji je bio skoro u potpunosti obustavljen. 

Na sastanku je naglasio spremnost da Općina Stari Grad Sarajevo dostavi svoje prijedloge za dodatno poboljšanje minibuskog saobraćaja, kao što je produženje linija ili novi raspored vožnji.