Kolegij Skupštine KS: 31. radna sjednica zakazana za 05. juli

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo odlučio je danas da će se 31. radna sjednica Skupštine održati u srijedu 05. jula ove godine s početkom u 10:00 sati.

Kako su jednoglasno utvrdili svi članovi Kolegija, na ovoj sjednici bit će razmatran Prijedlog zakona o uređenju saobraćaja na području KS, Prijedlog odluke o davanju ovlaštenja Vladi Kantona Sarajevo da može dati saglasnost Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da putem javne licitacije izvrši prodaju motornih vozila koja se vode u evidenciji osnovnih sredstava navedenog Ministarstva, odnosno Uprave, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o kupoprodaji poslovnog prostora za potrebe Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo – Biro za zapošljavanje Novi Grad, koji se nalazi u ulici Branislava Nušića broj 170, naselje Dobrinja V, ukupne površine 383,73 m² za kupoprodajnu cijenu od 547.740 KM sa uračunatim PDV-om, po ponudi Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o usklađivanju statusa Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća za sahrane i upravljanje grobljem „Pokop“ sa p.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji Bosne i Hercegovine te Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja člana Skupštine Kantonalnog javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama “Sarajevo-šume” d.o.o. Sarajevo.

Zastupnici će na ovoj sjednici raspravljati i o izvještajima o radu i finansijskom poslovanju 12 javnih ustanove iz oblasti kulture, 13 ustanova iz oblasti zdravstva te sedam ustanova iz oblasti socijalne zaštite za 2016. godinu.

Bit će razmatrani i izvještaji o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo, Zavoda za informatiku i statistiku Kantona Sarajevo, te JP „ Televizija Kantona Sarajevo“ za prošlu godinu.

Na dnevnom redu će se naći i Izvještaj o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području Kantona Sarajevo za period januar-mart 2017. godine te Informacija o stepenu realizacije skupštinskih zaključaka za čiju je realizaciju zadužena Vlada Kantona Sarajevo.

Na današnjoj sjednici također je dogovoreno da se u posljednjoj sedmici narednog mjeseca održi i 32. radna sjednica Skupštine KS, a za termin njenog održavanja predložen je 26. juli ove godine.

Kako je najavljeno, na ovoj sjednici zastupnici će, između ostalog, razmatrati dodatno usaglašavani Prijedlog zakona o visokom obrazovanju, kako i amandmane na Ustav Kantona Sarajevo, jer će u međuvremenu biti okončana javna rasprava, i bit će dovoljno vremena za kvalitetno sublimiranje njenih rezultata.