OSUDA VANDALIZMA NA POTHODNIKU U NASELJU HRASNO BRDO

Dana 30.12.2019. godine pripadnici policijske stanice Novo Sarajevo obavješteni su da je nasilnim putem provaljeno u sigurnosne prostorije na pothodniku južne longitudinale u sarajevskom naselju Hrasno brdo.

Ovim putem Ministarstvo saobraćaja - Direkcija za puteve kao investitor izgradnje predmetnog objekta osuđuje čin uništavanja imovine vlasništvo građana Kantona Sarajevo te apelujemo na građane da čuvaju svoju imovinu te da ukoliko uoče vandalizam na objektima isti bez odlaganja prijave nadležnoj policijskoj stanici kako bi isti bio odmah sprijčen.

Prilikom provale otuđena je sigurnosna oprema vrijednosti više stotina maraka dok je na objektu načinjena materijalna šteta u visini nekoliko hiljada maraka.

Podsjećamo da je javna imovina kao takva vlasništvo svih građana Kantona Sarajevo te apelujemo na građane da se prema istoj tako i ponašaju te da je doživljavaju kao svoju.

Kada je ovaj projekat u pitanju ističemo da su u toku aktivnosti na tehničkom prijemu objekta, nakon što je proces izdavanja okolinske dozvole okončan a isti je trajao duže od uobičajnog te da su u toku aktivnosti oko izbora izvođača za održavanje liftova na predmetnom objektu. Nakon tehničkog prijema bit će pokrenute aktivnosti oko stavljanja u potpuni kapacitet predmetnog objekta koji će nadamo se uspješno služiti svim građanima Kantona Sarajevo.

Direkcija za puteve Kantona Sarajevo