Betonski zidovi na tramvajskim stajalištima

Nakon sve češćih saobraćajnih nezgoda koje se dešavaju na glavnoj gradskoj longitudinali, a u cilju povećanja sigurnosti građana, odnosno zaštite korisnika javnog gradskog saobraćaja od nesavjesnih vozača, u avgustu mjesecu Direkcija za puteve Kantona Sarajevo pokrenula je aktivnosti na izgradnji betonskih zidova na tramvajskim stajalištima.
 
Do sada završeni su zidovi na tramvajskim stajalištima u Nedžarićima iz smjera grada prema Ilidži te na Dolac Malti iz smjera Ilidže prema gradu, a do kraja građevinske sezone planirana su još dva stajališta. Riječ je o stajalištima "Otoka" i "Energoinvest" oba u smjeru Ilidža - Baščaršija. 
 
U narednoj godini Direkcija za puteve planira nastavak gradnje betonskih zidova i na još nekoliko stajališta, pri čemu su prioriteti "kritične" stanice na kojim često dolazi do rušenja postojeće ograde.
 
Izvođač radova je Kantonalno javno komunalno preduzeće RAD d.o.o. Sarajevo.
 
Betonski zidovi bit će obloženi štampanim dekorativnim betonom kako bi estetski lijepo izgledalo, a na betonski zid postavit će se i rukohvat od inoksa visine 35 cm zbog povećanja nivoa same barijere.