Zbog rekonstrukcije pruge od Nedžarića, tramvajski saobraćaj od danas sa Čengić Vile

Zbog rekonstrukcije tramvajske pruge od Nedžarića do RTV Doma, tramvajski saobraćaj od danas saobraća od Čengić Vile, radi čega je u ovom dijelu grada na snazi privremena izmjena režima saobraćaja.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta je jutros sa direktorima Centrotransa, GRAS-a i firme BOSMAN, Safudinom Čengićem, Senadom Mujagićem i Osmanom Jahićem bio na terenu. 

Jedan dio saobraćajnice kod okretaljke na Čengić Vili je pretvoren u stajalište za autobuse, dok je druga saobraćajnica dvosmjerna. Na ovaj način će se povećati sigurnost putnika koji neće morati prelaziti cestu pri presjedanjima iz autobusa u tramvaje i obratno.

Broj tramvajskih vozila od Čengić Vile, koji će saobraćati svake četiri minute, je povećan, a ukupan broj autobusa na relaciji Ilidža-Baščaršija, uključujući i autobuse koji će voziti do Čengić Vile, je 34.

"Obzirom da je ovo promjena za sve nas, jutros smo bili na terenu kako bismo se uvjerili u funkcionalnost. Sve se odvija onako kako smo planirali. Iz Saobraćajnog centra smo također posmatrali stanje na saobraćajnicama, što ćemo nastaviti raditi i u budućnosti, a građanima stojimo na raspolaganju za sva pitanja, te ih molimo za razumijevanje i strpljenje“, rekao je ministar Šteta.

U svim vozilima važit će kuponi oba prevoznika, a kupljena karta važit će i u autobusima i u tramvajima.

 

Datum novosti: 
27.11.2021