Zbog radova na saobraćajnicama, na snazi privremeni režimi izmjene saobraćaja u ulicama Skenderija i Provare

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je firmi "Telinvest" iz Sarajeva privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, radi izvođenja radova na izgradnji telekomunikacione mreže, u periodu od 07. do 15. oktobra 2021. godine u vremenu od 07:00 do 17:00 sati.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od zabrane saobraćaja za motorna vozila u dijelu kolovoza u kojem se izvode radovi, dok preostali dio ostaje slobodan za saobraćaj, čiju funkciju je potrebno obezbijediti po potrebi uz korištenje čeličnih ploča, te armirano-betonskih elemenata.

Firma "Demus" dobila je odobrenje resornog ministarstva za izmjenu režima saobraćaja na lokalnoj saobraćajnici Provare, općine Centar Sarajevo, radi izvođenja radova rehabilitacije saobraćajnice, za period od 07. do 21. oktobra 2021. godine u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

Izmjena režima saobraćaja sastoji se od zabrana saobraćaja po etapama na dijelu saobraćajnice na kojoj se izvode radovi, uz obavezu preusmjerenja saobraćaja alternativnim pravcima, osim vozila izvođača radova, stanara i vlasnika privrednih objekata u pojasu saobraćajnice koji će se sukcesivno propuštati do svojih parcela.

Za vrijeme radova izvođači su dužni postaviti svu saobraćajnu signalizaciju i opremu definisanu dostavljenim elaboratom, usmjeriti saobraćaj na alternativne pravce, te osigurati nesmetan prolaz pješaka i njihovu zaštitu.

 

Datum novosti: 
06.10.2021