Sutra cjelodnevna obustava saobraćaja u Vilsonovom šetalištu, a do 20. oktobra na saobraćajnici Stupska

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo obavještavaju da će sutra, 21. septembra 2021. godine, od 08:00 do 17:00 sati, na snazi biti zabrana saobraćaja za motorna vozila u Vilsonovom šetalištu, preciznije od raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića do raskrsnice sa ulicom Vrbanja.

Razlog obustave saobraćaja u ovom terminu je obilježavanje Evropske sedmice urbane mobilnosti, sa fokusom na sigurno pješačenje i vožnju biciklom pod sloganom „Krećimo se održivo, ostanimo zdravi!“, a koja će biti održana pod pokroviteljstvom Ministarstva saobraćaja KS, Delegacije Evropske unije i Grada Sarajeva.

“U periodu obustave saobraćaja odobrava se dvosmjerni prolazak vozila u vlasništvu pravnih i fizičkih lica, čije je sjedište/prebivalište na dijelu Vilsonovog šetališta od spoja sa ulicom Hamdije Čemerlića do prvog priključka za parking površinu, kao i kretanje motornih vozila za potrebe realizacije aktivnosti u okviru manifestacije”, navode iz Ministarstva.

Podsjećaju i da je u Vilsonovom šetalištu na snazi zabrana saobraćaja za motorna vozila radnim danima u terminu od 17:00 do 24:00 sati, te vikendom od 00:00 do 24:00 sati.

Organizator manifestacije će postaviti privremenu saobraćajnu signalizaciju i opremu koja će učesnicima u saobraćaju ograničiti kretanje navedenom dionicom.

Iz Ministarstva obavještavaju i da će od sutra, 21. septembra, do 20. oktobra 2021. godine, u vremenu od 00:00 do 24:00 sati, na snazi biti izmjena saobraćaja na lokalnoj saobraćajnici Stupska, Općina Ilidža, radi izvođenja radova na njenoj sanaciji.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od zabrane saobraćaja po etapama, na dijelu saobraćajnice na kojoj se izvode radovi, uz obavezu preusmjeravanja saobraćaja alternativnim pravcima, osim vozila izvođača radova, stanara i vlasnika privrednih objekata u pojasu saobraćajnice koji će se sukcesivno propuštati do njihovih parcela.

Izvođač radova je dužan postaviti svu neophodnu saobraćajnu signalizaciju i opremu, te usmjeriti saobraćaj na alternativne pravce.

Datum novosti: 
20.09.2021