Sjećanje na žrtve masakra: Minuta šutnje i Fatiha za sedam civila ubijenih kod OŠ “Skender Kulenović”

Delegacija Kantona Sarajevo danas je položila cvijeće na mjesto masakra kod Osnovne škole “Skender Kulenović” na Dobrinji, u znak sjećanja na sedam civila koje su na današnji dan, prije 26 godina, ubili pripadnici Vojske Republike Srpske.

Od eksplozije granate ispaljene sa agresorskih položaja iz Nedžarića i posljedica ranjavanja na ovom mjestu, smrtno su stradali Kenan Čizmić, Rešad Imamović, Izet Kadić, Sulejman Mehmedović, Bahrija Sijerčić, te Nura i Safet Lončar, dok su čekali u redu za vodu. Tada je teže i lakše ranjeno još 12 naših sugrađana.

Na mjestu njihovog stradanja okupile su se porodice i brojni sugrađani, kao i delegacije Kantona, Grada, Općine Novi Grad, Unije civilnih žrtava rata KS, Udruženja civilnih žrtava rata “Svjetlost”, Mjesnog savjeta Dobrinja “D”, te učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast ubijenima.

Poslali su poruke da zločini počinjeni u Sarajevu tokom opsade grada neće biti zaboravljeni, kao ni 12.000 njenih ubijenih stanovnika.

Na spomen-obilježju žrtvama masakra koji se nalazi u atriju škole napisana su i imena Denisa Bosankića i Misada Hodžića, učenika ove škole koji su poginuli na Dobrinji tokom agresije na našu zemlju.

Datum novosti: 
18.06.2021