Privremena izmjena režima saobraćaja u ulicama Jukićeva i Himze Polovine u općini Centar

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo privremenu izmjenu režima saobraćaja na dijelu saobraćajnice Jukićeva - općina Centar Sarajevo, od 3. do 15. novembra 2021. u terminu od 08:00 do 18:00 sati, a radi izvođenja radova na vodovodnoj mreži.

Privremena obustava saobraćaja sastoji se od obustave saobraćaja za etapu 2 i 3 definiranu dostavljenim elaboratom (osim vozila iz člana 125. i 126 Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH), na dijelu pomenute saobraćajnice, uz obavezu usmjeravanja saobraćaja alternativnim pravcima definiranim dostavljenim elaboratom.

Prema rješenju Ministarstva, stanarima obližnjih stambenih objekata, vlasnicima privrednih objekata u toku obustave i drugih koji su pogođeni obustavom potrebno je osigurati prilaz njihovim objektima uputama od strane redara izvođača radova, kao i zabrane zaustavljanja i parkiranja u pomenutoj ulici u toku izvođenja radova.

Ministarstvo saobraćaja KS je i preduzeću INVEKO BA Sarajevo odobrilo privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Himze Polovine - općina Centar Sarajevo, radi demontaže krana koji je služio za izvođenje radova na rekonstrukciji stambeno poslovnog objekta Himze Polovine broj 24.

Privremena obustava odnosi se na sutra, 04. novembra 2021. godine, u terminu od 05:00 do 07:30 sati.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od zabrane saobraćaja za motorna vozila u dijelu saobraćane trake u kojoj se izvode radovi, dok druga ostaje slobodna za saobraćaj, kao i obustave pješačkog saobraćaja na dijelu izvođenja radova sa preusmjerenjem sigurnim dijelom javno-prometne površine.

Izvođač radova je dužan uspostaviti privremeni režim odvijanja saobraćaja i postaviti saobraćajnu signalizaciju.

 

Datum novosti: 
03.11.2021