Premijer Forto i ministar Šteta u Istanbulu se sastali sa gradonačelnikom Imamogluom

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar saobraćaja Adnan Šteta danas su, prilikom službene posjete Istanbulu, posjetili gradonačelnika ovog grada Ekrema Imamoglua, te ga upoznali sa programom i aktivnostima koje realizuje Vlada Kantona Sarajevo.

"Nakon gradonačelnikove posjete Sarajevu u decembru 2019. godine i konstruktivnih razgovora koje smo imali u tom periodu, bilo je jasno da ćemo nastaviti održavati dobru saradnju i širiti je. Ova posjeta je dokaz da je Vlada Kantona Sarajevo odlučna u održavanju dobrih odnosa sa gradovima koji su otvoreni za zajedničku realizaciju kvalitetnih projekata i razmjenu iskustava", kazao je premijer Forto.

Delegacija Kantona Sarajevo je iskazala zahvalnost gradonačelniku Istanbula na prijemu, ali i na svim dosadašnjim ulaganjima i podršci za mnoge projekte.

"Veliko zadovoljstvo je što ponovo imamo priliku razgovarati sa rukovodstvom grada Istanbula, koje smo upoznali sa načinima rada, strategijama za saobraćaj, kao i sa aktivnostima nabavke novih vozila javnog prevoza koja će Sarajevo prikazati u drugačijem svjetlu", istakao je nakon sastanka ministar Šteta.

Ovim sastankom je potvrđena opredjeljenost Istanbula i Sarajeva za nastavak i širenje saradnje koja će za cilj imati realizaciju mnogih aktivnosti za razvoj oba grada.

"Želimo najveći uspjeh nekim zemljama, a posebno narodima - Bosna i Hercegovina je jedna od njih. Ulažemo stalne napore na izgradnji mostova saradnje između Istanbula i Sarajeva. Prije nekoliko mjeseci posjetila me je i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, a ubrzo nakon toga predstavnici  gradske opštine Istanbula posjetili su Sarajevo. Ulažemo dodatne napore u jačanje veza između naših gradova", istakao je, ovom prilikom, gradonačelnik Imamoglu.

 

Datum novosti: 
29.09.2021