Ministar Šteta se sastao sa ambasadorom Švicarske u BiH Danielom Hunnom

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta ugostio je danas ambasadora Švicarske u Bosni i Hercegovini Daniela Hunna, te ga ovom prilikom upoznao sa aktivnostima i projektima koji se realizuju pri ovom resornom ministarstvu.

"Veliko zadovoljstvo je što sam imao priliku razgovarati sa ambasadorom Hunnom i predstaviti mu dosadašnji rad. Raduje me činjenica da je Ambasada Švicarske u BiH zainteresovana za saradnju sa nama i da je prepoznala ono što radimo", rekao je ministar Šteta.

Fokus sastanka bio je na projektima koji se tiču javnog prevoza i sprečavanja zagađenja zraka. Ambasador je, ovom prilikom, upoznat i sa trenutnim statusom i stepenom realizacije svih projekata.

"Poboljšanje kvaliteta javnog prevoza, kako bismo popravili standard života i smanjili zagađenje zraka je prioritet našeg djelovanja. Iz tog razloga sam ambasadora upoznao sa projektima koje realizujemo, poput rekonstrukcije tramvajske pruge, nabavke novih, ekološki prihvatljivih vozila i uspostavljanja elektronskog sistema naplate", dodao je ministar Šteta.

Kako je naveo ministar Šteta, pred građanima Kantona Sarajevo slijedi značajno unapređenje javnog prevoza i saobraćajne infrastrukture.

Na sastanku je dogovoreno da će se u narednom periodu realizovati operativni susreti Ministarstva saobraćaja i Ambasade Švicarske u BiH, koji će imati za cilj uspostavljanja kvalitetne saradnje i efikasnije realizacije projekata.

 

Datum novosti: 
24.09.2021