Ministar Šteta: Puštena u promet isključna traka za Osjek

Isključna traka sa saobraćajnice Zapadni prilaz gradu danas je puštena u promet, nakon što su je obišli ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač.

"Izuzetno značajan projekt za stanovnike Ilidže, posebno za mještane naselja Osjek uspješno je završen i drago mi je da smo prepoznali njegovu važnost. Dužina isključne trake je 650 metara. Napravljena je nova traka sa kompletnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i ugradnjom odbojnih ograda. Širina isključne trake na početku je tri, dok je na kraju četiri metra. Puštanje u promet ove trake, uveliko će olakšati svakodnevnicu stanovnicima Ilidže", kazao je ministar Šteta.

Vrijednost ovog projekta je 1.224.865,32 KM, a finansiralo ga je u potpunosti Ministarstvo saobraćaja KS preko Direkcije za puteve.

Načelnik Muzur iskazao je zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom saobraćaja i Vladom KS, te istakao kako je ovaj projekt izuzetno važan za sve stanovnike Ilidže.

„Važnost projekta je velika, posebno za stanovnike naselja Osjek, ali i za poslovnu zonu koja će se u budućnosti dodatno razvijati. Do sada su urađeni mnogi značajni infrastrukturni projekti zahvaljujući odličnoj saradnji sa Ministarstvom saobraćaja KS, zbog čega ćemo je i u narednom periodu nastaviti jačati za dobrobit svih građana naše općine", istakao je načelnik Muzur.

Izvođač radova na ovom projektu bila je firma “Bosman”, a nadzor je vršio IPSA institut.

„Zadovoljan sam urađenim poslom, radom svih učesnika projekta, ali i saradnjom sa načelnikom i općinskom administracijom. Nastojat ćemo održati ovakvu saradnju i u budućnosti“, naglasio je ministar Šteta.

U Ministarstvu saobraćaja KS u toku je planiranje novih projekata i priprema plana rada za sljedeću godinu, tako da se u narednom periodu očekuje mnogo novih infrastrukturnih aktivnosti i za Ilidžu, ali i za ostale općine Kantona Sarajevo.

 

Datum novosti: 
15.09.2021