Ministar Šteta održao radni sastanak o zimskom održavanju cesta, upućen apel građanima da ne parkiraju automobile po saobraćajnicama

U cilju transparentnosti u radu i javnog interesa, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je danas hitan radni sastanak sa predstavnicima subjekata zimskog održavanja saobraćajnica na području Kantona Sarajevo.

Kako je istaknuto, zajednički cilj svih je građanima osigurati najbolju uslugu, odnosno stalno, nesmetano i sigurno odvijanje saobraćaja u zimskom periodu.

"Kvalitet života i građani su nam na prvom mjestu. Ministarstvo saobraćaja svakodnevno će nadgledati i koordinirati procese sa osnovnim ciljem što kvalitetnije prohodnosti cesta na području cijelog Kantona", rekao je ministar Šteta.

Prema riječima direktora Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmira Kovača, Direkcija je obezbijedila čišćenje kompletne mreže kantonalnih saobraćajnica, dok je čišćenje trotoara obaveza općinskih službi i KJKP Rad, u zavisnosti od nadležnosti.

S obzirom na to da se sutra na području Kantona očekuju obilnije padavine, iz Direkcije upućuju apel građanima da ne parkiraju automobile po saobraćajnicama, posebno onim u planinskim područjima, i na taj način omoguće zimskoj službi neometano čišćenje snijega, te sprečavanje poledica.

Zimsko održavanje saobraćajnica koje nisu navedene u dokumentu u prilogu, nalaze se u nadležnosti općina.

Datum novosti: 
07.01.2021