Ministar Šteta: Bit će obezbijeđena sredstva za isplatu dvije plate, nema obustave saobraćaja, nastavljamo sa reorganizacijom Grasa

Vlade Kantona Sarajevo je danas održala hitnu sjednicu nakon koje je ministar saobraćaja Adnan Šteta posjetio radnike Grasa, koji su u krugu firme održavali proteste.

Ranije su najavili mogućnost obustave saobraćaja.

"Sa Poreskom upravom Federacije Bosne i Hercegovine dogovorili smo rješavanje dijela duga. Vlada KS je na hitnoj sjednici donijela Zaključak kojim će se obezbijediti dio sredstava za plaćanje prve uplate, a u toku sljedeće sedmice će se obezbijediti sredstva za isplatu dijela tužbi i dvije plate radnika, kao i sredstva za pokrivanje troškova goriva, plina, struje", upoznao je prisutne radnike ministar Šteta sa najnovijim odlukama i dogovorenim koracima koje će poduzeti Vlada KS i Ministarstvo saobraćaja.

Dodao je da će Vlada KS nastaviti raditi i boriti za poštene radnike Grasa.

Najavio je i kako će se nastaviti  proces reorganizacije firme, kako bi se građanima konačno bio omogućen javni gradski prevoz kakav zaslužuju.

“Osobama koje rade iz sjene na rušenju Grasa i interesa građana, suprotstavit ćemo se na sve zakonske načine i vrlo brzo izaći sa imenima koja su dovela do milionskih gubitaka Grasa”, ponovio je i ovaj put ministar Šteta.

Nakon ovih informacija, radnici Grasa su odustali od najavljene obustave saobraćaja.

 

Datum novosti: 
21.05.2021