Izmjena saobraćaja u ulici Bulevar Meše Selimovića, radi rekonstrukcije tramvajskog stajališta

Od sutra, 02. oktobra do 15. decembra 2021. godine na snazi će biti privremena izmjena saobraćaja u ulici Bulevar Meše Selimovića, konkretno na dijelu ulice koji se proteže neposredno uz tramvajsko stajalište „Nedžarići“, iz smjera Ilidže prema Baščaršiji, radi izvođenja radova na rekonstrukciji ovog stajališta.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja KS, privremena izmjena saobraćaja na snazi će biti tokom 24 sata, a podrazumijevat će zabranu saobraćaja za motorna vozila u dijelu saobraćajne trake u kojoj se izvode radovi, dok će preostali dio kolovoza ostati slobodan za saobraćaj. Također, bit će obustavljeno kretanje pješaka na dijelu trotoara na kojem se izvode radovi, uz obavezu obezbjeđenja prostora za njihovo sigurno kretanje, na koji će biti usmjeravani.

„Radove je neophodno izvoditi u vrijeme najmanjeg intenziteta saobraćaja. Radi njegovog bezbjednog odvijanja, saobraćajnu traku u kojoj se izvode radovi potrebno je posebno označiti propisanom saobraćajnom sigurnosnom opremom, radi usmjeravanja saobraćaja u saobraćajne trake za predviđene smjerove“, stoji u nalogu Ministarstva saobraćaja prema izvođaču radova, firmi BS Telecom Solutions.

Građanima će tokom rekonstrukcije stajališta biti omogućeno korištenje privremenog stajališta.

Iz Ministarstva navode kako je neophodno svakodnevno vršiti održavanje i nadzor privremene saobraćajne signalizacije i opreme, kako bi se motorni i pješački saobraćaj odvijao bezbjedno i neometano.

„U noćnim satima ili pri smanjenoj vidljivosti na tablama za označavanje zatvorenog dijela ceste potrebno je postaviti svjetlosne znakove. Na svakoj drugoj tabli uspravne zabrane treba postaviti svjetlosne elemente-treptače za naglašavanje privremenog usmjeravanja saobraćajnog toka“, naloženo je iz Ministarstva.

Datum novosti: 
01.10.2021