I narednih dana privremene obustave na saobraćajnicama u Kantonu Sarajevo

Ministarstvo saobraćaja KS odobrilo je sindikalnoj organizaciji preduzeća "Binas" za privremenu izmjenu režima saobraćaja na dijelu saobraćajnice Hamdije Ćemerlića, krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno uz zgradu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za sutra, 03.11.2021. godine u vremenu od 12:00 do 13:00 sati, radi održavanja mirnih protesta, a u cilju poboljšanja prava građana.

U tom periodu, doći će do potpune obustave motornog saobraćaja na dijelu kolovoza na kojima se ne ugrožava sigurnost učesnika protest, a na ostalim lokacijama dozvoljava se samo u postojećem režimu saobraćaja, bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku pratnju.

Firmi „Мапјо d.o.o.“ iz Sarajeva odobrena je izmjena režima saobraćaja na lokalnim saobraćajnicama Midhata Hujdura Hujke i Željeznička na području općine Ilidža - Sarajevo, radi izvođenja radova na izgradnji vodovodne i separatne kanalizacione mreže, za period od 03. do 25. novembra 2021. godine, u vremenu od 09:00 do 18:00 sati.

U navedenim terminu doći će do zabrane saobraćaja po etapama na dijelu saobraćajnice na kojoj se izvode radovi, uz obavezu preusmjerenja saobraćaja alternativnim pravcima, osim vozila izvođača radova, stanara i vlasnika privrednih objekata u pojasu saobraćajnice, vozila hitne pomoći i vatrogasnih vozila.

Izvođaču radova „КЈКР Vodovod i kanalizacija” odobrena je privremena izmjena režima saobraćaja u ulici Budakovići - općina Centar Sarajevo, za period od 03. do 30. novembar 2021. god, u terminu od 00:00 do 24:00, radi izvođenja radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Takođe, ovo preduzeće će u ulici Cicin Han - Općina Centar Sarajevo, u  periodu od 03.11.2021. do 30.11.2021. godine, u terminu od 00:00 do 24:00 izvoditi  radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži zbog čega će na toj lokaciji doći do privremene izmjene saobraćaja.

Privremena obustava saobraćaja sastoji se od zabrane saobraćaja za motorna vozila u dijelu kolovoza u kojem se izvode radovi, dok preostali dio ostaje slobodan za saobraćaj, a čiju funkciju je potrebno obezbijediti po potrebi uz korištenje čeličnih ploča, kao i obustave pješačkog saobraćaja na dijelu izvođenja radova sa preusmjerenjem sigurnim dijelom javno-prometne površine.

Sve lokacije izvođenja radova moraju biti označene svjetlosno-emitirajućim elementima koji će biti u funkciji noću, kao i u uslovima smanjena vidljivosti. Služba za protokol i press KS

Datum novosti: 
02.11.2021