Cijena prijevozne karte na autobusnoj liniji Drvenija - Hrasnica iznosi 2,50 KM

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj vanrednoj sjednici usvojila zaključak kojim je utvrđeno da cijena prijevozne karte na autobusnoj liniji Drvenija - Hrasnica za jednu vožnju iznosi 2,50 KM.

Kako je navedeno, za realizaciju ovog zaključka zaduženo je Ministarstvo saobraćaja KS, KJKP “GRAS” i Centrotrans Eurolines.

“Nama je u interesu da osiguramo efikasniji, brži i povezaniji prijevoz putnika na području Kantona”, poručio je ministar saobraćaja Adnan Šteta.

Također je utvrđena trasa ove linije prema kojoj će se autobusi kretati ovim ulicama: Put Famosa, Hrasnička cesta, Butmirska cesta, Sarajevska cesta, Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, Zmaja od Bosne, Vrbanja, Terezija, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića za pravac Hrasnica – Drvenija i Hamdije Kreševljakovića, Terezija, Vrbanja, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Džemala Bijedića, Rustempašina, Butmirska cesta, Hrasnička cesta, Put famosa za pravac Drvenija – Hrasnica.

Utvrđena su i sljedeća strajališta: Hrasnica (Famos), Famos, Obdanište, Hrasnica Dom, Cvjećara, Sokolović Kolonija, Koledž, Stadion Butmir, Osnovna škola, Stup, Nedžarići, RTV, Otoka, Dolac Malta, Socijalno, Pofalići, Univerzitet, Muzeji, Skenderija, Hidrogradnja i Drvenija.

Ministarstvo saobraćaja KS je danas u kasnim poslijepodnevnim satima u saradnji sa KJKP "Gras" i Centrotransom potpisalo sljedeći red vožnje. Dogovoreno je da linija kreće u ponedjeljak 19. augusta, i to da prva vožnja starta od 6 sati, a zadnja u 23:20 sati. Također je utvrđeno i da će radnim danima autobusi saobraćati svakih 30 minuta, a vikendom i praznicima svakih 60 minuta.