Ministar Šteta i načelnik Ejubović: Ukupna vrijednost infrastrukturnih projekata 850.000 KM

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović potpisali su danas u Hadžićima dva sporazuma o sufinansiranju realizacije infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti 850.000 KM.

Prvi sporazum se odnosi na izvođenje radova i unapređenja putne infrastrukture sa parkingom na području Privredne zone Hadžići. Procijenjena vrijednost radova iznosi 650.000 KM. Ove poslove Ministarstvo saobraćaja KS će sufinansirati sa 250.000 KM, a ostatak sredstava će obezbijediti Općina Hadžići.

Izvođenje radova na revitalizaciji horizontalne i vertikalne siganalizacije puteva na području općine Hadžići, definisan je drugim sporazumom.Vrijednost ovih radova iznosi 200.000 KM, od čega će resorno ministarstvo izdvojiti 100.000 KM, a Općina Hadžići također 100.000 KM.

„Radilo se puno, ne samo u ovoj godini nego i proteklih godina. Danas smo konkretno dogovorili nove projekte po pitanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, te cestovne infrastrukture u industrijskoj zoni. Ono što je bitno jeste da smo se dogovorili da ćemo u narednih 15 dana organizovati još jedan operativni sastanak na kojem ćemo razmotriti mogućnosti za dodatno investiranje u ovoj godini u Hadžiće”, istakao je ministar Šteta.

Po riječima načelnika Ejubovića, ovo je nastavak dobre saradnje sa ovim ministarstvom, ali i i sa Direkcijom cesta Kantona Sarajevo.

“Veliki broj projekata kao što su: Gradac, Resnik, Kasatići, Tarčin i Miševići uradili smo zajedno. Nadam se uspješnoj saradnji i u budućnosti jer imamo projekte, izdate građevinske dozvole i riješene imovinske odnose da odmah sa početkom iduće godine krenemo sa izgradnjom važnih objekata”, kazao je načelnik Ejubović.