U toku radovi na putevima u Miševićima i Grivićima, a završeni na regionalnoj cesti u Mokrinama i na Bjelašnici

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas gradilišta i završene radove u Hadžićima i na Bjelašnici.


"Tvrdnja kako je svaka općina u Kantonu Sarajevo jednako bitna, najviše se ogleda u tome na koji način se odnosimo prema svakoj od njih, koliko ulažemo i na koji način podržavamo njihov razvoj", istakao je ministar Šteta.


Naveo je da su u toku radovi na putevima koji će u naseljima Miševići i Grivići dobiti potpuno novi izgled i funkcionalnost. Više od kilometar potpuno nove saobraćajnice dobit će mještani Miševića. Prema Okvirnom sporazumu, Ministarstvo saobraćaja izdvojilo je 1,2 miliona KM za ovaj projekt.

"Obišao sam završene radove i na regionalnoj cesti u naselju Mokrine, u koje je uloženo 500.000 KM. Veza je to koja spaja ovo naselje sa centrom Hadžića sa jedne, i autoput u Lepenici sa druge strane. Značajna je iz više razloga, a jedan od njih je svakako saobraćanje javnog prevoza", dodao je ministar Šteta.


Završeni su radovi na dionici regionalnog puta R442b na Bjelašnici, Gornja Grkarica-Močevići, kao nastavak opredjeljenja Ministarstva saobraćaja KS da svim posjetiteljima omogući kvalitetniji dolazak do planine i uspostavljanje funkcionalnih saobraćajnica.

Datum novosti: 
16.08.2022