Sastanak čelnika Kantona i Grada: Sarajevo učiniti ljepšim i ugodnijim za život, kao i jednim od najznačajnijih evropskih turističkih centara

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj i ministri u Vladi Jasmin Halebić, Senad Hasanspahić, Mujo Fišo i Čedomir Lukić primili su danas delegaciju Grada Sarajeva koju su predvodili gradonačelnik Abdulah Skaka te dogradonačelnici Milan Trivić i Ivica Šarić.


Tom prilikom, čelnici Grada predočili su premijeru Zolju nekoliko strateških planova Gradske uprave kao i započetih projekata, uz molbu da se razmotre modaliteti podrške Kantona i resornih ministarstava u njihovoj daljoj realizaciji.


Među njima su projekt obnove i rekonstrukcije objekta Olimpijskog muzeja za koji je neophodno osigurati nedostajuća sredstva, nastavak izgradnje biciklističke staze kroz Novo Sarajevo za što je zatražena pomoć resornog kantonalnog ministarstva zbog izmještanja taksi stajališta na Dolac Malti zatim, projekti izgradnje Parka prirode na Darivi, muzeja "Mersada Berbera", obnove Bistričke željezničke stanice, uređenja Trga BiH...


Premijer Zolj je kazao da će predočene prijedloge Gradske uprave detaljno razmotriti sa resornim ministrima te da će, sve planove i započete aktivnosti, u skladu sa važećim zakonima i finansijskim mogućnostima, Kanton podržati pa i intenzivirati gdje je to neophodno, kako neki projekti poput biciklističke staze ne bi čekali na dalju realizaciju.


"Radi se o opštim interesima i želja nam je da ovaj grad učinimo ljepšim i ugodnijim za život ali i  jednim od najznačajnijih evropskih turističkih centara, zašto ćete sigurno imati našu podršku. Učestvovat ćemo i u svim aktivnostima koje se tiču strateškog planiranja, bitno je da se radi i da imamo zajedničke ciljeve", rekao je premijer Zolj ovom prilikom i naglasio kako se nada nastavku dobre saradnje između Kantona i Grada.