Privremena izmjena režima saobraćaja u ulici Srebrenička u Novom Sarajevu

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo je rješenje o privremenoj izmjeni režima saobraćaja u ulici Srebrenička, u općini Novo Sarajevo, radi izvođenja radova na otklanjanju kvara na toplovodnoj distributivnoj mreži ispod jedne kolovozne trake i dijela pješačke staze.

Rješenje su izdali po zahtjevu pristiglom od KJKP “TOPLANE“ d.o.o. Sarajevo.

Pomenutim rješenjem je odobrena privremena izmjena režima saobraćaja u periodu od 09. do 14. septembra ove godine, u terminu od 07:00 do 17:00 sati.

Privremena obustava saobraćaja podrazumijevat će:

a) zabranu saobraćaja za motorna vozila u dijelu kolovoza u kojem se izvode radovi, dok preostali dio kolovoza ostaje slobodan za saobraćaj, čiju funkciju je potrebno obezbijediti po potrebi uz korištenje čeličnih ploča, kao i obustavu pješačkog saobraćaja na dijelu izvođenja radova sa preusmjerenjem sigurnim dijelom javno-prometne površine;

b) obezbjeđenje saobraćaja na pomenutoj dionici kako bi se on odvijao bez prekida;

c) posebno označavanje saobraćajne trake u kojoj se izvode radovi propisanom saobraćajnom opremom, radi bezbjednog odvijanja saobraćaja.

Izvođač radova KЈKР “TOPLANE” d.o.o. je, između ostalog, dužan u potpunosti postaviti neophodnu signalizaciju i opremu za privremenu regulaciju saobraćaja u toku izvođenja radova, osigurati nesmetan prolaz pješaka i njihovu zaštitu, prilagoditi stalnu i privremenu saobraćajnu signalizaciju privremenoj izmjeni režima saobraćaja, osigurati prisustvo redara radi obezbjeđenja propuštanja vozila, izmjenu režima saobraćaja provesti u saradnji sa nadležnim MUP-om Kantona Sarajevo, te radove izvoditi u vrijeme najmanjeg intenziteta saobraćaja.

 

Datum novosti: 
08.09.2021