Obilježena 25. godišnjica masakra u ulici Hamdije Kreševljakovića: Mjesto koje svjedoči o nasumičnom ubijanju civila u Sarajevu

Obilježena je godišnjica masakra u ulici Hamdije Kreševljakovića kod broja 47. Delegacije Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, Općine Centra, Unije civilnih žrtava rata KS-a i Udruženje “AntiDejton”, te rodbina i prijatelji poginulih položili su cvijeće na spomen obilježje i prisjetili se svojih najmilijih koji su ubijeni na ovome mjestu.

“Ne postoji kazna koja može vratiti ubijene niti nadoknaditi sve izgubljeno zajedničko vrijeme, ali kazne zločincima zbog istine i historije znače jako puno. Važno je znati i zapisati šta je bilo i ko je šta radio zbog generacija koje dolaze, kako se nikada i nikome ne bi ovo ponovilo”, poručeno je tokom današnjeg sjećana na ubijene građane Sarajeva.

Predsjednica Unije civilnih žrtava rata KS-a Senida Karović je istakla kako je mjesto masakra u ulici Hamdije Kreševljakovića samo jedan, od brojnih, koji svjedoči kako su granatama nasumično ubijani civili Sarajeva.

Prije 25 godina ubijeni su: Staka Aksentić, Zekerijah Dacić, Ibro Plakalo, Sead Plakalo, Igbal Redžić, Dženan Smajić i Elvedin Zimić.