Obilježena 134. godišnjica KJKP Gras: Videonadzor na stajalištima i u vozilima u cilju veće sigurnosti putnika i uposlenih

Radnici KJKP GRAS danas su obilježili 134. godišnjicu rada ovog preduzeća koju su iskoristili da mirnim protestnim skupom ukažu na problem sve učestalijih napada na njih u toku radnog vremena.

Podršku radnicima pružio je i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, istakavši da Ministarstvo poduzima korake kako bi se unaprijedila sigurnost građana i radnika Grasa.

"U naredom periodu biće instaliran videonadzor na svim stajalištima i u svim vozilima, kako bi se sve kontrolisalo iz saobraćajnog centra. U ime Vlade KS poručujem da ćemo poduzeti sve neophodne radnje kako bi se svi uposlenici Grasa i građani Kantona osjećali sigurnije", rekao je ministar Šteta i dodao da se u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslov poduzimaju  konretne radnje radi podizanja nivoa zaštite uposlenih.

Implementacija softera  je  u toku , a fizička implementacija će početi u narednih mjesec dana.

"Proces će trajati godinu dana, a krenut ćemo od žarišta, dakle od najbitnijih stajališta i vozila. Do kraja iduće godine ćemo imati sve pod videonadzorom", poručio  je Šteta, koji je danas  položio vijenac  na spomen obilježje i odao počast poginulim borcima ARBiH koji su bili radnici GRAS-a