Ministarstvo saobraćaja KS i Općina Novo Sarajevo finansiraju postavljanje zvučne saobraćajne signalizacije na raskrsnici na Pofalićima

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo i Općina Novo Sarajevo finansirat će projekt postavljanja zvučne saobraćajne signalizacije i taktilnih linija vođenja za slijepa i slabovidna lica na raskrsnici na Pofalićima, uključujući i zone stajališta javnog gradskog prevoza putnika. Sporazum o zajedničkom sufinansiranju potpisali  su danas resorni ministar Mujo Fišo i općinski načelnik Nedžad Koldžo.

"Ukupna vrijednost projekta je 60.000 KM, od kojih će Ministarstvo i Općina izdvojiti po 30.000 KM iz budžeta za ovu godinu. Cilj je pomoći ovoj posebno osjetljivoj kategoriji naših sugrađana i osigurati im bezbjednije kretanje u saobraćaju", izjavio je ministar Fišo.

Kako je najavljeno, zvučna signalizacija bit će postavljena odmah po okončanju procedure izbora izvođača radova.

Prema riječima načelnika Koldže, projekt je pokrenut s ciljem postavljanja zvučne saobraćajne signalizacije na najfrekventnijim i najproblematičnijim raskrsnicama na području ove općine. U saradnji sa resornim kantonalnim ministarstvom isti uređaji su prošle godine postavljeni na raskrsnicama na Malti i na Socijalnom.

"Za narednu budžetsku godinu planiramo postavljanje zvučne signalizacije na još jednoj velikoj raskrsnici, na Čengić-Vili", najavio je ovom prilikom načelnik Koldžo.