Ministar Šteta: Jačom saradnjom sa svim nivoima vlasti, omogućiti građanima kvalitetnije saobraćajnice

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta danas je održao sastanak sa predstavnikom Federalne vlade Gordanom Čahtarevićem, a kojem su prisustvovali i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač, te predstavnici Autocesta FBiH - direktor Elmedin Voloder i Amir Fejzić.

Na sastanku je razgovarano o projektima na području Kantona Sarajevo, koji su važni za Federaciju, a čija je realizacija u toku, kao i o onim koji tek trebaju biti realizovani.

"Saradnja sa svim nivoima vlasti je od velikog značaja kako bismo sproveli zajedničke aktivnosti na svim projektima u Kantonu Sarajevo, ali i planirali realizaciju drugih velikih infrastrukturnih projekata. Kontinuiranom saradnjom, efikasnijom komunikacijom i pronalaženjem rješenja, dužni smo našim građanima obezbijediti kvalitetnije, modernije i sigurnije saobraćajnice", istakao je ministar Šteta, nakon održanog sastanka.

U Kantonu Sarajevo realizuje se niz projekata cestovne infrastrukture koji su od značaja za Federaciju, stoga je naglašena potreba za jačanjem zajedničkog djelovanja, kako bi se uspješno realizovali svi veliki projekti, kojim bi se povećala sigurnost, a istovremeno smanjile gužve u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

U narednom periodu očekuju se i dodatni sastanci sa prikazom detaljnih aktivnosti koje su dogovorene na današnjem sastanku.

 

 

Datum novosti: 
22.07.2022