Dogovorene dodatne mjere s ciljem suzbijanja nelegalnog taksi prijevoza u KS

Suzbijanje nelegalnog taksi prijevoza u Kantonu Sarajevo tema je o kojoj je danas ministar saobraćaja KS Mujo Fišo razgovarao sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Inspektorata saobraćaja i cestovne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove KS.

Ovom prilikom, razmijenjene su informacije o aktuelnom stanju u ovoj oblasti te konstatovano da je trenutna situacija mnogo bolja u odnosu na raniji period.

Istaknuto je da su prometni inspektori u prethodnom periodu, odnosno od donošenja Zakona o taksi prijevozu, licima zatečenim u obavljanju nelegalnog taksi prijevoza izdali kaznene naloge u vrijednosti od oko 2.000.000 KM.

Budući da je u jeku turistička sezona, MUP KS i prometni inspektori će dodatno pojačati inspekcijski nadzor, najavljeno je na današnjem sastanku. S tim u vezi, dogovoreno je da će MUP KS osigurati posebno vozilo i ekipe koje će sa prometnim inspektorima raditi kontinuirano 24 sata, a sve s ciljem potpunog suzbijanja nelegalnog taksi prijevoza.

„Svi oni koje se zateknu u nelegalnom radu i bez adekvatnih odobrenja Ministarstva saobraćaja KS bit će sankcionisani u skladu sa zakonom“, naglasio je ministar Fišo tokom sastanka.

Dodao je da smatra kako će primjena ovih mjera doprinijeti značajnom poboljšanju stanja u ovoj oblasti te građanima osigurati bolji i bezbjedniji taksi prijevoz.

Na kraju sastanka upućen je i apel građanima Kantona Sarajevo da ne koriste usluge nelegalnih taksi prijevoznika, čime će bitno uticati na rješavanje ovog problema.