INFORMACIJA O STANJU KAPITALNOG PROJEKTA REKONSTRUKCIJE RASKRSNICE POFALIĆI

U Sarajevskom naselju Pofalići, kod zgrade ''Energoinvesta'' počeli su radovi na izgradnji kružnog toka. U toku izvođenja radova na snazi je privremena regulacija saobraćaja u kojem su ponuđeni alternativni pravci odvijanja saobraćaja.

Radovi na predmetnom projektu odvijaju se u skladu sa planiranom i definisanom dinamikom gdje se poštuju principi izvođenja radova u vremenu smanjenog intenziteta motornog i pješačkog saobraćaja kako bi se ispoštovale norme sigurnosti izvođenja radova kao i smanjile štetne posljedice buke i vibracija koje potiču od gradilišta na okolni urbani prostor.

Gradilište čiji je investitor Direkcija za puteve Kantona Sarajevo je javno tako da je svako dokumentovanje u smislu fotografisanja intenziteta radova dozvoljeno svim građanima na naročito predstavnicima investitora, suinvestitora, općinskim viječnicima i drugim sudionicima u ovom kapitalnom projektu.

Izgradnjom kružnog toka poboljšat će se protok saobraćaja te rasteretiti saobraćaj iz smjera Pofalića, s obzirom na svakodnevne gužve. Uz kružni tok radijusa 20 metara bit će rekonstruirani i krakovi ceste u dužini od 400 metara. Riječ je o jednom od projekata koji bi trebao značajno poboljšati saobraćajnu infrastrukturu u Kantonu Sarajevo.

Direkcija za puteve.